Proponowane kategorie

Proponowani producenci

Proponowane produkty

  • {{ item.price }} {{ response.currency_symbol }}

Proponowane poradniki

Nie znaleziono

Zachowaj świeżość żywności na dłużej z marką Beko

Nieumiejętne przechowywanie żywności sprawia, że szybko się ona psuje i w rezultacie ląduje w koszu na śmieci. Jeśli chcesz przedłużyć termin do spożycia produktów, musisz przechowywać je w odpowiednich warunkach. Pomogą Ci w tym chłodziarko-zamrażarki marki Beko, wyposażone w wiele nowoczesnych funkcji, które przedłużą świeżość Twojej żywności i ochronią ją przed szybkim zepsuciem. 

 

Koniec z rozmrażaniem

Jeśli nie chcesz mieć wyrzutów sumienia z powodu zmarnowanej żywności, powinieneś rozejrzeć się za lodówką, która stwarza doskonałe warunki do przechowywania każdej kategorii produktów. Takie chłodziarko-zamrażarki ma w swojej ofercie marka Beko, np. model Beko RCNA 406I30XB, która posiada technologię NeoFrost. Choć ta nowoczesna technologia wielu osobom kojarzy się głównie z brakiem konieczności rozmrażania urządzenia, ma ona również znakomity wpływ na przechowywaną żywność. Dzięki podwójnemu obiegowi powietrza, w chłodziarce i zamrażarce utrzymywana jest stała temperatura i odpowiedni poziom wilgoci, które wpływają na świeżość produktów spożywczych. Poza tym, zapachy z obu komór się nie mieszają, a produkty zostają nawet dwa razy szybciej schłodzone. Możesz więc spokojnie przechowywać żywność, nie obawiając się o jej wysuszenie czy pojawienie na niej pleśni.

 

Lodówki

Ochrona przed bakteriami

Kolejną technologią, która zapewni świeżość Twojej żywności jest aktywny jonizator. Znajdziesz go w chłodziarko-zamrażarce Beko CNA 340I20XP. Jego zadaniem jest neutralizowanie bakterii, i wirusów, które przyczyniają się do powstawania nieprzyjemnego zapachu w lodówce. Jonizator oczyszcza krążące w komorze powietrze, budując szczelną barierę przeciwko drobnoustrojom, dzięki czemu żywność zachowuje swoją świeżość na dłużej. Zazwyczaj najszybciej psują się przechowywane w lodówce warzywa i owoce, dlatego marka Beko wprowadziła do lodówek System Active Fresh Blue Light. Ta nowoczesna technologia emituje niebieskie światło, które zapewnia ciągłość procesu fotosyntezy w warzywach i owocach. Dzięki temu, są one chronione przed utratą swoich wartości odżywczych i smaku. 

 

 

Specjalne komory i pojemniki

Aby przedłużyć świeżość żywności, producent stosuje w swoich urządzeniach rozmaite komory i pojemniki, które są tworzone z myślą o przechowywaniu konkretnych rodzajów żywności. Przykładowo, w lodówce Beko RCNA 366E30ZXP znajduje się komora Everfresh+, która przeznaczona jest do przechowywania warzyw i owoców. Posiada specjalne kanały, przez które powietrze dostaje się do środka oraz regulację wilgotności, dzięki czemu owoce i warzywa zachowają świeżość nawet do 30 dni. Poza tym, na drzwiach chłodziarki znajduje się pojemnik na nabiał, który ochroni różne produkty mleczne przed wyschnięciem. Natomiast umieszczona na dole komora Zero, w której panuje temperatura około 0°C stwarza znakomite warunki do przechowywania produktów o krótkim terminie przydatności do spożycia, np. mięsa, ryb czy wędlin. 

Produkty powiązane

ZADZWOŃ DO NAS
pon-pt: 8:00-16.00
NAPISZ DO NAS