% Tygodniowe menu kredytowe - codziennie inna oferta! Raty dostępne w ponad 400 sklepach stacjonarnych | Infolinia (17) 865 26 81 | od pn. do pt. w godz. 08:00 - 16:00
FoodSaver
FoodSaver pomaga utrzymać świeżość żywności, zmniejszyć ilość odpadów w kuchni i oszczędzić pieniądze. Firma specjalizuje się bowiem w produkcji systemów pakowania próżniowego, które utrzymują świeżość żywności nawet do 5 razy dłużej. Zapakowane próżniowo produkty spożywcze można przechowywać w lodówce, zamrażarce albo w spiżarni. W ofercie marki FoodSaver znajdziemy nie tylko innowacyjne zgrzewarki próżniowe, lecz także akcesoria, które pomogą nam zapakować próżniowo żywność – worki, folie, torby z suwakiem, pojemniki, a nawet korki do butelek.
- Popularność
- Cena: od najniższej
- Cena: od najwyższej
- Nazwa: A-Z
- Nazwa: Z-A
- 20
- 40
- 60
-
Materiał wykonaniaTritan
-
Kolor dominującyCzarny
-
Materiał wykonaniaTritan
-
Kolor dominującyCzarny
-
Materiał wykonaniaTritan
-
Kolor dominującyCzarny
-
Moc (W)140
-
Ilość trybów pracy2
-
OdsysanieTak
-
Moc (W)120
-
Szerokość worków (cm)28
-
Regulacja czasuNie
-
Ilość trybów pracy2
-
OdsysanieTak
-
Materiał wykonaniaTworzywo sztuczne, Tritan
-
Kolor dominującyPrzezroczysty
- Popularność
- Cena: od najniższej
- Cena: od najwyższej
- Nazwa: A-Z
- Nazwa: Z-A
FoodSaver to główny na świecie producent systemów pakowania próżniowego. Firma od ponad 30 lat wprowadza na rynek nowoczesne zgrzewarki próżniowe, które pomagają ludziom uniknąć marnowania żywności.
Pierwsze zgrzewarki próżniowe
FoodSaver jest pionierem w dziedzinie systemów pakowania próżniowego. Pierwsza zgrzewarka została wynaleziona w 1987 roku przez niemieckiego wynalazcę Hansa Kristena. Stworzył on urządzenie, które wyeliminowało powietrze z pakowanej żywności, zapewniając tym samym jej dłuższą świeżość. W taki sposób powstała zgrzewarka próżniowa, znana później jako FoodSaver. Urządzenie usuwa powietrze ze specjalnie zaprojektowanych worków lub folii, dzięki czemu świeża żywność zostaje zamknięta w próżni. Poprzez usunięcie powietrza produkty spożywcze zachowują świeżość, smak i zapach przez dłuższy czas.
Obecnie FoodSaver jest liderem w kategorii próżniowego pakowania produktów. Oprócz zgrzewarek próżniowych oferuje również pełną gamę akcesoriów, np. worki, pojemniki czy folię, które pozwalają przedłużyć świeżość żywności. W Polsce marka FoodSaver obecna jest od kwietnia 2016 roku.
Próżniowe pakowanie produktów – zalety
Zgrzewarki próżniowe produkowane przez markę FoodSaver mają wiele zalet:
-
Ochrona żywności – pakowanie próżniowe chroni jedzenie przed rozwojem bakterii.
-
Dłuższa świeżość żywności – możemy przedłużyć świeżość produktów spożywczych o rok, a nawet dwa.
-
Oszczędność – dzięki zgrzewarce kupowanie większych ilości jedzenia na promocji ma sens. Poza tym możemy kupować żywność w sezonie, gdy jest ona tańsza zamiast przepłacać za owoce i warzywa zimą.
-
Ograniczenie ilości wyrzucanej żywności – wiele jedzenia marnuje się podczas tradycyjnego przechowywania. Dzięki zgrzewarce próżniowej będziemy marnować znacznie mniej żywności.
-
Pakowanie jest odwracalne – jedzenie wyjęte z zapakowanego próżniowo worka można ponownie włożyć do lodówki, ugotować albo odgrzać w mikrofalówce.
Systemy próżniowe FoodSaver
Zgrzewarki próżniowe FoodSaver są dostępne w kilku rozmiarach. Różnią się też funkcjami, dzięki czemu każdy może kupić urządzenie dopasowane do swoich potrzeb. Większość zgrzewarek umożliwia pakowanie próżniowe zarówno suchej, jak i mokrej żywności, czyli np. warzyw i owoców, mięsa, sosów, zup i artykułów suchych.
Oprócz klasycznych zgrzewarek producent ma w swojej ofercie również ręczne urządzenia do pakowania próżniowego. Dzięki temu, że są lekkie, zajmują niewiele miejsca i działają bezprzewodowo, doskonale sprawdzą się w małej kuchni albo w podróży. Takie zgrzewarki ręczne umożliwiają pakowanie żywności w specjalnych pojemnikach.
W ofercie marki FoodSaver nie brakuje także akcesoriów, które umożliwiają pakowanie próżniowe żywności. Worki i rolki z folią świetnie nadają się do pakowania produktów, które mają być przechowywane w zamrażarce, a także do gotowania sous vide. Torby na suwak pozwalają na wielokrotne zamykanie – sprawdzą się do przechowywania żywności w spiżarni lub w lodówce. Z kolei pojemniki można wykorzystać do przechowywania lub marynowania żywności.
Na stronie producenta znajdziemy też przepisy na potrawy, które później będziemy mogli zapakować próżniowo.